reklama

Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Iwonicz-Zdrój
2.1°C
wschód słońca: 06:55
zachód słońca: 15:43
Koronawirus
podkarpackie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Iwoniczu

kiedy
2024-12-12 19:00
miejsce
Jaś Wędrowniczek, Rymanów,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-04-12 18:00
miejsce
Browar Dukla, Dukla, Cergowa 301
wstęp biletowany